Skip to main content

Vaartuig mogelijk in problemen

Datum: woensdag 22 juli 2020 | Sectie: Egmond aan Zee

Omstreeks 22.30 uur krijgt station Egmond alarm voor een vaartuig wat mogelijk in de problemen is aan de zuidzijde van Egmond op ongeveer een kilometer uit de kant.

Zowel de reddingboot Adriaan Hendrik als het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) rukken uit. De reddingboot is net gelanceerd als de bemanning van het KHV een onbemand bootje aantreft op het strand, er staat wel iemand bij maar dat is niet de opvarende.

Het bootje wordt grondig onderzocht : de buitenboordmotor is opgeklapt, is koud en de brandstoftoevoer staat dicht. Het is onwaarschijnlijk dat het bootje pas geleden nog heeft gevaren.

Ondertussen maakt de reddingboot enkele zoekslagen voor de Egmondse kust.

Aan de hand van diverse voorwerpen uit het vaartuig wordt samen met de Nederlandse Kustwacht getracht de eigenaar te achterhalen.

Het vaartuig wordt door de bemanning van het KHV geborgen en omstreeks middernacht staan beide eenheden weer uitrukgereed in het boothuis.

inzet : 2020/15

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.