Vaartuig mogelijk in problemen

Vaartuig mogelijk in problemen

21 juli 2020

Omstreeks 22.30 uur krijgt station Egmond alarm voor een vaartuig wat mogelijk in de problemen is aan de zuidzijde van Egmond op ongeveer een kilometer uit de kant.

Zowel de reddingboot Adriaan Hendrik als het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) rukken uit. De reddingboot is net gelanceerd als de bemanning van het KHV een onbemand bootje aantreft op het strand, er staat wel iemand bij maar dat is niet de opvarende.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het bootje wordt grondig onderzocht : de buitenboordmotor is opgeklapt, is koud en de brandstoftoevoer staat dicht. Het is onwaarschijnlijk dat het bootje pas geleden nog heeft gevaren.

Ondertussen maakt de reddingboot enkele zoekslagen voor de Egmondse kust.

Aan de hand van diverse voorwerpen uit het vaartuig wordt samen met de Nederlandse Kustwacht getracht de eigenaar te achterhalen.

Het vaartuig wordt door de bemanning van het KHV geborgen en omstreeks middernacht staan beide eenheden weer uitrukgereed in het boothuis.

inzet : 2020/15

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij