Vaartuig in problemen

Vaartuig in problemen

24 januari 2021

Zondagmiddag krijgen de vrijwilligers van KNRM station Egmond voor een tweede maal alarm.

Een bewoner van een appartement aan de Boulevard heeft melding gemaakt van mogelijk brand aanboord van een vaartuig voor de kust van Egmond. Een kleine 15 minuten na het alarm wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd. De Nederlandse Kustwacht heeft een echo op de radar waar de reddingboot als eerste naar toe wordt gedirigeerd.

Vanuit het boothuis wordt een fel oranje schijnsel waargenomen aan de horizon, deze waarneming komt overeen met de gedane melding. Er wordt een peiling gemaakt van de locatie waar dit schijnsel wordt waargenomen. Met : zeekaart, waarneming op radar en AIS zou de positie overeen komen met de positie van de Ievoli Cobalt, een Offshore Supply schip.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Ievoli Cobalt wordt door het Kustwacht Centrum gevraagd of het in problemen is en of het eventueel een oranje schijnsel/vuur heeft waargenomen, dit is negatief.

Als de bemanning van de reddingboot een aantal zoekslagen heeft gemaakt en er geen verdere meldingen binnenkomen wordt de actie beeindigd en keert de reddingboot retour station.

Inzet : 2021/02

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij