TMA Logistics ondersteund Maritiem Centrum Egmond

24 januari 2018

Op de oude Amsterdamse containerterminal van ACT werd op maandag 22 januari een evenement georganiseerd ter viering van de joint venture tussen TMA Logistics en Hutchison Ports. "Naast het ondersteunen van de zakelijke markt met onze logistieke diensten, dragen wij ook graag ons steentje bij aan de maatschappij. Bij een viering hoort een geschenk. Om deze reden willen wij graag de KNRM en de ERB ondersteunen voor het redden van mensenlevens op de wateren waar wij gebruik van maken", aldus Commercieel Manager Martijn Stroet.

KNRM station Egmond aan Zee en de Egmondse Reddingsbrigade zijn zeer blij met de gulle gift. Het geschonken bedrag zal in het in aanbouw zijnde Martieme Centrum worden gestoken. De bouw is inmiddels begonnen en zal medio augustus casco worden opgeleverd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Sinds drie jaar maakt TMA Logistics als onderhuurder gebruik van de Amsterdamse ACT-terminal. Het terrein, waar de diepzee containeroverslag in 2011 werd beëindigd, is nog steeds via een lease-contract tot 2043 in handen van stuwadoor Hutchison uit Hongkong, dat ook eigenaar is van het Rotterdamse ECT.

De Chinese containergigant nam recent verrassend een belang van 50% in de Noord-Hollands logistiek dienstverlener om de specifieke logistieke kennis van TMA in onder meer shortsea en breakbulk te koppelen aan het mondiale netwerk van Hutchison, zegt de Europese topman Clemence Cheng van Hutchison Ports. ‘TMA is een grote aanvulling op ons netwerk.’ Hij wijst er onder meer dat het de bedoeling is om de eigen Britse overslagbedrijven en de filialen in Zweden en Polen te verbinden met Amsterdam via shortsea-diensten. 'Wij kunnen op dat terrein nog veel leren van TMA en onze business verder uitbouwen in Europa.’

Daarnaast moet de Amsterdamse overslagterminal een draaischijf worden voor shortsea-diensten voor Noord-Europa, een uitvalsbasis voor nieuwe offshore-activiteiten voor onder meer windparken in de Noordzee en een nieuw hub voor en aan-en afvoer van zeecontainers tussen Noord-Nederland en de Rotterdamse haven.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij