Skip to main content

Timeless

Datum: zondag 24 mei 2015 | Sectie: Egmond aan Zee

In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei wordt om 01.30 uur de schipper gealarmeerd op de schipperscode door het Kustwachtcentrum (KWC).
Na telefonisch contact met het KWC blijkt dat het zeiljacht Timeless te kampen heeft met een motorstoring en door gebrek aan wind stuurloos is geworden.

Het verzoek is om te kijken of we de motor weer aan de praat kunnen krijgen, de overige bemanning wordt onder prio 2 gealarmeerd.

Tegen 01:50 uur word de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd en zet koers richting de Timeless. Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers overgezet om te kijken of ze motor kunnen starten, na drie kwartier proberen worden alle pogingen gestaakt en voorbereidingen getroffen om het zeiljacht te gaan slepen. De sleepverbinding wordt belegd, gezien het zeiljacht een voorplecht met boegspriet heeft moet dit zorgvuldig gedaan worden om schade te voorkomen, rond 03.00 uur is de sleepverbinding tot stand gebracht en kan er koers worden gezet richting IJmuiden.

De sleep verloopt voorspoedig, de golfhoogte wordt steeds minder doordat er geen wind meer is. Met een gemiddelde snelheid van 7,5 knopen bereikt de sleep 04.45 uur de Seaport Marina, de Timeless wordt afgemeerd bij de brandstofsteiger.

Na de sleeptrossen weer aan boord te hebben genomen en bedankt te zijn door de eigenaren zet de reddingboot rond 05.10 uur weer koers richting Egmond aan Zee.

Om 06.30 uur is alles weer schoongemaakt en klaar voor de volgende uitruk.

Actie : 2015/07

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.