Timeless

24 mei 2015

In de nacht van zaterdag op zondag 24 mei wordt om 01.30 uur de schipper gealarmeerd op de schipperscode door het Kustwachtcentrum (KWC).
Na telefonisch contact met het KWC blijkt dat het zeiljacht Timeless te kampen heeft met een motorstoring en door gebrek aan wind stuurloos is geworden.

Het verzoek is om te kijken of we de motor weer aan de praat kunnen krijgen, de overige bemanning wordt onder prio 2 gealarmeerd.

Tegen 01:50 uur word de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd en zet koers richting de Timeless. Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers overgezet om te kijken of ze motor kunnen starten, na drie kwartier proberen worden alle pogingen gestaakt en voorbereidingen getroffen om het zeiljacht te gaan slepen. De sleepverbinding wordt belegd, gezien het zeiljacht een voorplecht met boegspriet heeft moet dit zorgvuldig gedaan worden om schade te voorkomen, rond 03.00 uur is de sleepverbinding tot stand gebracht en kan er koers worden gezet richting IJmuiden.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De sleep verloopt voorspoedig, de golfhoogte wordt steeds minder doordat er geen wind meer is. Met een gemiddelde snelheid van 7,5 knopen bereikt de sleep 04.45 uur de Seaport Marina, de Timeless wordt afgemeerd bij de brandstofsteiger.

Na de sleeptrossen weer aan boord te hebben genomen en bedankt te zijn door de eigenaren zet de reddingboot rond 05.10 uur weer koers richting Egmond aan Zee.

Om 06.30 uur is alles weer schoongemaakt en klaar voor de volgende uitruk.

Actie : 2015/07

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij