Skip to main content

Presentatie vuurtorenboek bij KNRM Egmond

Datum: donderdag 08 juni 2017 | Sectie: Egmond aan Zee

Kees van Hamersveld presenteerde onlangs zijn boek Vuurtorens op de kaart in het botenhuis van de KNRM Egmond. Namens de KNRM namen Bert de Boer, ooit verbonden aan het station Egmond, maar nu gestationeerd in Lauwersoog en Werner Visser, schipper van de Adriaan Hendrik, 45 exemplaren in ontvangst.

Hamersveld schenkt de reddingstations van de KNRM een boek: "Tijdens de Reddingbootdag van 2016 hebben mijn vrouw en ik meegevaren op een van de KNRM boten in IJmuiden. Supersnel, best wel heftig, even buitengaats en dan weer terug. Het maken van foto's viel niet mee, het was moeilijk om mij staande te houden. Op weg naar huis kreeg ik de ingeving om voor ieder reddingstation van de KNRM één exemplaar van 'Vuurtorens op de kaart' te reserveren voor op de koffietafel. Dus 45 boeken voor de vrijwilligers, die ongetwijfeld op de hoogte zijn van het 'hoger doel' van de vuurtorens, namelijk het varen op zee veiliger te maken."

In Vuurtorens op de kaart worden 50 verhalen verteld over vuurtorens uit alle windstreken, aangevuld met topografische kaarten.

Het boek is per email te bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.