Presentatie vuurtorenboek bij KNRM Egmond

8 juni 2017

Kees van Hamersveld presenteerde onlangs zijn boek Vuurtorens op de kaart in het botenhuis van de KNRM Egmond. Namens de KNRM namen Bert de Boer, ooit verbonden aan het station Egmond, maar nu gestationeerd in Lauwersoog en Werner Visser, schipper van de Adriaan Hendrik, 45 exemplaren in ontvangst.

Hamersveld schenkt de reddingstations van de KNRM een boek: "Tijdens de Reddingbootdag van 2016 hebben mijn vrouw en ik meegevaren op een van de KNRM boten in IJmuiden. Supersnel, best wel heftig, even buitengaats en dan weer terug. Het maken van foto's viel niet mee, het was moeilijk om mij staande te houden. Op weg naar huis kreeg ik de ingeving om voor ieder reddingstation van de KNRM één exemplaar van 'Vuurtorens op de kaart' te reserveren voor op de koffietafel. Dus 45 boeken voor de vrijwilligers, die ongetwijfeld op de hoogte zijn van het 'hoger doel' van de vuurtorens, namelijk het varen op zee veiliger te maken."

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In Vuurtorens op de kaart worden 50 verhalen verteld over vuurtorens uit alle windstreken, aangevuld met topografische kaarten.

Het boek is per email te bestellen via: keesvanhamersveld@planet.nl

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij