Skip to main content

Onverwacht einde aan downwinder !

Datum: donderdag 24 september 2020 | Sectie: Egmond aan Zee

Donderdagmorgen komt een onverwacht snel einde aan de dowwinder* van een tweetal kitesurfers.

De beide heren zijn vertrokken vanaf het strand van Castricum en onderweg naar Den Helder als na 4 kilometer het noodlot toeslaat. Een van de kiters krijgt een golf van opzij en bezeerd zijn knie en kan absoluut niet verder.

De beide mannen weten het strand te bereiken en samen met een passant wordt het slachtoffer wat hoger op het strand geholpen. Op het strand aangekomen wordt 112 gebeld en het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Egmond gealarmeerd alsmede een Ambulance.

De kiter wordt snel gevonden en na een algemene check door het Ambulance personeel wordt het bezeerde been gefixeerd en alles klaar gemaakt voor vervoer naar het boothuis.

Eenmaal terug bij het boothuis wordt de de man overgezet in de Ambulance en gaat voor verder onderzoek naar het ziekenhuis.

Zijn maat en alle kitematerialen worden door de bemanning van het KHV terug gebracht naar de auto welke nog in Castricum staat.

inzet : 2020/28

 

* een downwinder is een tocht langs de kust waarbij kitesurfers van spot A naar spot B kiten met de wind in de rug.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.