Skip to main content

Man overboord!

Datum: zondag 26 mei 2024 | Sectie: Egmond aan Zee

De bemanning van KNRM-station Egmond brengt twee opvarenden van een catamaran in veiligheid, nadat deze is omgeslagen voor de kust van Egmond aan Zee.

Zondag 26 mei, strandbezoekers op het strand van Bergen aan Zee zien twee rode vuurpijlen op zee en slaan direct alarm! Binnen 10 minuten na het alarm zijn de reddingboot Adriaan Hendrik en het Kust Hulpverlening Voertuig (KHV) onderweg naar de laatst bekende locatie.

Een van de opvarenden is overboord geslagen en is zwemmend onderweg naar het strand, hetgeen nog een beste opgave is. De opvarende wordt uit het water gehaald en naar het strand gebracht waar hij wordt nagezien door de mensen van de eveneens gealarmeerde Ambulancedienst.

Nadat de beide zeilers zijn herenigd en de catamaran is geborgen keren de reddingboot en het KHV retour station.

 

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.