Skip to main content

Kitesurfer vermist

Datum: vrijdag 13 november 2015 | Sectie: Egmond aan Zee

Vrijdagmiddag krijgt de bemanning van station Egmond alarm voor een kitesurfer welke wordt vermist. Vanaf een woning aan de boulevard is de kitesurfer voor het laatst gezien aan de zuidzijde van het windmolen park.

De reddingboot wordt gelanceerd en krijgt in de branding een paar zware brekers te verwerken, eenmaal buiten de banken wordt gestart met het maken van zoekslagen.

Langs het strand zoekt het kusthulpverleningsvoertuig (khv) het eerste deel van de branding af. Ook vanaf de vuurtoren wordt gezocht naar de vermiste kitesurfer.

Vanaf Marine vliegkamp de Kooij is de reddingshelikopter (CG06) van Noordzee Helikopters Vlaanderen onderweg naar Egmond. Samen met de reddingboot wordt het zeegebied af gezocht, maar er wordt niets gevonden. Hierop wordt de zoekactie beëindigd en keren alle eenheden retour station.

Actie : 2015/23

Foto : Rob Glas, Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.