Kitesurfer in problemen

10 november 2018

Op de dag van de opening van Maritieme Centrum Egmond krijgt de bemanning van KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade alarm voor een kitesurfer in problemen voor de kust van Bergen. Het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) gaat ter plaatse, de kite surfer is dan inmiddels aan de kant. De kiter bleek verstrikt in zijn tuig en door de sterke stroming afgedreven. De kiter geeft aan vanuit Egmond aan zee te zijn vertrokken, de bemanning van het KHV biedt hem een lift aan.

Op de terugweg de kiter goed in de gaten gehouden, hij heeft het wel koud maar verder lijkt er niets aan de hand.

Aangekomen bij het boothuis wordt de jongman onder een warme douche gezet en onderzocht door de eveneens gealarmeerde ambulancedienst.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Naast een lichaams temperatuur van zo'n 36 graden blijkt de man ook wat water binnen te hebben gehad. De jongeman gaat op eigen gelegenheid naar huis.

inzet : 2018/36

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij