In het zicht van welke haven !?

30 augustus 2019

Vlak voor het invallen van de duisternis is het Engelse zeiljacht Seajade naarstig opzoek naar de haven ingang van IJmuiden als het wordt opgemerkt door de Nederlandse Kustwacht. Het jacht zit erg dicht onder de kust en maakt hele vreemde manoevres.

Zowel vanuit de Kustwacht Centrum als vanuit het boothuis in Egmond krijgt men geen contact met het zeiljacht, hierop wordt alarm gemaakt voor de reddingboot Adriaan Hendrik. De reddingboot wordt klaar gemaakt en ligt 15 minuten na het alarm langszij.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De enige opvarende van het jacht verteld dat hij opzoek is naar de haven ingang van IJmuiden. Met enige overedingskracht wordt de man duidelijk gemaakt dat hij voor de kust van Egmond vaart en IJmuiden nog een stukje verder varen is !

De man is erg moe en besluit, tegen het advies in van de Egmondse redders, het zeiljacht dan maar voor anker te gooien.

De Kustwacht als mede de wachtsman van de Volvox Olympia,die bezig is met een vooroeversuppletie voor de kust van Egmond, worden op de hoogte gebracht dat het zeiljacht voor anker is gegaan.

En klein uur na het alarm staat de reddingboot weer op het strand.

inzet : 2019/16

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij