Skip to main content

In het zicht van welke haven !?

Datum: vrijdag 30 augustus 2019 | Sectie: Egmond aan Zee

Vlak voor het invallen van de duisternis is het Engelse zeiljacht Seajade naarstig opzoek naar de haven ingang van IJmuiden als het wordt opgemerkt door de Nederlandse Kustwacht. Het jacht zit erg dicht onder de kust en maakt hele vreemde manoevres.

Zowel vanuit de Kustwacht Centrum als vanuit het boothuis in Egmond krijgt men geen contact met het zeiljacht, hierop wordt alarm gemaakt voor de reddingboot Adriaan Hendrik.

De reddingboot wordt klaar gemaakt en ligt 15 minuten na het alarm langszij.

De enige opvarende van het jacht verteld dat hij opzoek is naar de haven ingang van IJmuiden. Met enige overedingskracht wordt de man duidelijk gemaakt dat hij voor de kust van Egmond vaart en IJmuiden nog een stukje verder varen is !

De man is erg moe en besluit, tegen het advies in van de Egmondse redders, het zeiljacht dan maar voor anker te gooien.

De Kustwacht als mede de wachtsman van de Volvox Olympia,die bezig is met een vooroeversuppletie voor de kust van Egmond, worden op de hoogte gebracht dat het zeiljacht voor anker is gegaan.

En klein uur na het alarm staat de reddingboot weer op het strand.

inzet : 2019/16

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.