Skip to main content

Grietje Cornelia gestrand voor de Egmondse kust

Datum: donderdag 21 juli 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

Na een klein zes uur gevangen te hebben gezeten op het Egmondse strand wordt de Grietje Cornelia HD42 vlot getrokken door haar collega Op Hoop van Zegen HD16.

Donderdagochtend omstreeks 11.00 uur krijgt de bemanning van KNRM reddingstation Egmond alarm voor een vaartuig aan de grond. De Grietje Cornelia is vlak daarvoor gestrand voor de kust van Egmond.

Een kleine 15 minuten na het alarm ligt reddingboot Adriaan Hendrik langszij. Gezien het vallende water en de oosten wind wordt snel een sleepverbinding gemaakt.

Het water zakt dusdanig snel dat de poging van de Adriaan Hendrik om de HD42 los te trekken te laat komt.

Een collega visser wil echter nog een poging wagen. De schipper van de Jente WR21 haalt zijn netten op en stoomt langzaam naar de HD42. De Adriaan Hendrik neemt de sleeplijn over van de WR21 om deze over te geven aan de HD42.

De WR21 dreigt echter ook vast te lopen en verzoekt de sleepverbinding gelijk te verbreken. De Adriaan Hendrik spoedt zich naar de WR21 en sleept haar naar open water.

Na overleg tussen de beide schppers keert de Adriaan Hendrik terug naar het strand en wordt er later in de middag bij opkomend water een nieuwe poging gewaagd.

De reddingboot wordt om 16.30 uur wederom gelanceerd.
Vanuit Den Helder is de Op Hoop van Zegen HD16 inmiddels aangekomen voor de Egmondse kust. De reddingboot brengt de sleeplijn van de HD16 over op de HD42. Zodra deze is belegd kan er worden begonnen met trekken. Langzaam wordt de kracht opgevoerd en komt de HD42 los van het Egmondse zand.

Voor de Egmondse redders zit de inzet er op en keren zij terug naar station.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.