Drenkeling gereanimeerd op strand Schoorl

26 augustus 2018

Hulpdiensten hebben vanmiddag op het strand van Schoorl een man gereanimeerd die kort daarvoor in zee in problemen was geraakt. De man maakte deel uit van een groep van drie personen die tussen Bergen en Schoorl was gaan zwemmen.

Na de reanimatie is het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Even over half vier krijgen de diverse eenheden alarm voor een drietal drenkelingen tussen Bergen aan Zee en Schoorl.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingsbrigades van Bergen aan Zee & Schoorl starten direct een zoekactie, daarbij gesteund door een helikopter van de Kustwacht.

De eerste twee drenkelingen worden naar de strandpost van de Reddingsbrigade Bergen gebracht voor controle en onderkoeling. Een derde drenkeling is nog vermist maar wordt snel gevonden door de Reddingsbriade Schoorl en de Kustwacht helikopter.

De Kustwacht Helikopter landt op strand en samen met leden van de Reddingsbrigade wordt gestart met de reanimatie.

Vanuit Egmond vertrekken het terreinvoertuig van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM voor het vervoer van de eveneens gealarmeerde ambulancedienst en Mobiel Medisch Team.

Omdat aan het begin van de inzet nog niet geheel duidelijk is of alle personen uit het water zijn worden de reddingboten : Adriaan Hendrik, Dolfijn en Meun van respectievelijk KNRM stations Egmond aan Zee & Petten gelanceerd voor een zoekactie langs de kust.

Als duidelijk is dat alle personen uit het water zijn wordt de zoekactie gestopt en keren de eenheden retour station.

inzet : 2018/26

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij