Downwinder

13 juni 2015

Zaterdagavond even naar 19.00 uur krijgt de bemanning van station Egmond alarm voor een gevonden kitesurf uitrusting ter hoogte van Egmond Binnen.

Zo’n 10 minuten na het alarm vertrekt het kusthulpverleningsvoertuig (khv) richting Egmond Binnen even later gevolgd door de Adriaan Hendrik.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Als het khv bij de melder is aangekomen treffen ze daar eveneens de eigenaar van de gevonden spullen. De man maakte samen met twee vrienden een zogenaamde ´downwinder` vanuit Wijk aan Zee naar Egmond aan Zee, de beide vrienden zaten nog op zee.

De jongeman meegenomen naar het boothuis en voorzien van een lekker bakkie koffie.

Op de auto welke in Egmond aan Zee op de boulevard stond een briefje achter gelaten met het verhaal en telefoonnummer zodat de beide vrienden wisten waar ze hun maat konden vinden.

Een klein uur na het alarm werden de vrienden herenigt.

De heren geattendeerd op de buddycheck voor kitesurfers : BROMFLY

Actie : 2015/12

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij