Catamaran omgeslagen

Catamaran omgeslagen

6 september 2020

Aan het begin van de middag wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gebeld door de operator van het Kustwacht Centrum, aan de noordzijde van Egmond zou een catamaran in problemen zijn.

Met een verrekijker is de onfortuinlijke catamaran snel gevonden, de Lifeguards van de ERB maken snel een boot klaar en vertrekken naar de catamaran. Aangekomen bij de catamaran ligt deze op zijn zij en lopen de beide drijvers langzaam vol water, het richten van de catamaran onder de heersende omstandigheden is niet gemakkelijk en wordt besloten de hulp van de Adriaan Hendrik te vragen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na een klein half uur ligt ook de Adriaan Hendrik langszij.
Met vereende krachten weten beide bemanningen de catamaran te richten en kan de catamaran worden terug gezeild naar het strand.

Inzet : 2020/26

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij