Skip to main content

Catamaran omgeslagen

Datum: zondag 06 september 2020 | Sectie: Egmond aan Zee

Aan het begin van de middag wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) gebeld door de operator van het Kustwacht Centrum, aan de noordzijde van Egmond zou een catamaran in problemen zijn.

Met een verrekijker is de onfortuinlijke catamaran snel gevonden, de Lifeguards van de ERB maken snel een boot klaar en vertrekken naar de catamaran.

Aangekomen bij de catamaran ligt deze op zijn zij en lopen de beide drijvers langzaam vol water, het richten van de catamaran onder de heersende omstandigheden is niet gemakkelijk en wordt besloten de hulp van de Adriaan Hendrik te vragen.

Na een klein half uur ligt ook de Adriaan Hendrik langszij.
Met vereende krachten weten beide bemanningen de catamaran te richten en kan de catamaran worden terug gezeild naar het strand.

Inzet : 2020/26

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.