Skip to main content

ZK19 maakt water

Datum: vrijdag 03 augustus 2018 | Sectie: Eemshaven

ZK19 ‘Solea’ maakt water.

Gistermiddag werden we om 16.58 uur gealarmeerd; PRIO 1, ‘Vaartuig maakt water’.
Met spoed reden we naar het reddingstation waar we de bergingspompen en slangen aan boord brachten. We vroegen bij het Kustwachtcentrum om aanvullende informatie en maken daaruit op dat het om een viskotter ging, genaamd ZK19. We wilden naar het onfortuinlijk schip toe varen toen we, nog maar nauwelijks los van de steiger, een klein oud-kottertje de haven in zagen komen. Dit bleek de ZK19 ‘Solea’ te zijn wat op eigen kracht de haven binnen was gevaren om zo snel mogelijk een plekje aan een steiger te kunnen vinden. We maakten een sleepverbinding en namen het scheepje mee naar de drijvende steiger. Hier zetten we meteen een pomp over en pompten het water onderuit het schip weg. We ontdekten al snel een opening in de romp waardoor het water naar binnen kwam. Met een keg werd het gat gedicht. De schipper van de ZK19 wilde weer terug naar Delfzijl varen maar onze reddingbootschipper vertrouwde situatie niet en adviseerde daarom om onder begeleiding van de reddingboot naar Delfzijl te gaan. We maakten opnieuw een sleepverbinding en namen de ZK19 ‘Solea’ mee naar Delfzijl. We begeleidden haar tot vlak voor de zeesluizen en vanaf daar voer het scheepje het laatste stukje zelf verder naar de binnenhaven van Delfzijl.

Om 21.25 uur waren wij weer terug op het reddingstation in de Eemshaven waar we, nadat we de ‘Jan en Titia Visser’ hadden klaargemaakt voor een volgende inzet, om 22.00 uur ook even tijd hadden om een hapje te eten.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.