Skip to main content

Hachelijke momenten voor bemanning motorjacht Emra

Datum: zondag 05 augustus 2018 | Sectie: Eemshaven

Hachelijke momenten voor bemanning motorjacht Emra.

Een Duits echtpaar en hun kleindochter waren met de ‘Emra’ onderweg van het Duitse Waddeneiland Juist naar het haventje van Termunterzijl toen zij in de Oostereems ontdekten dat er ineens veel water naar binnen stroomde onderin het jacht. De schipper meldde deze hachelijke situatie bij MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) Bremen waarop meteen reddingboot ‘Hans Dittmer’ van DGzRS Juist en wij met onze reddingboot ‘Jan en Titia Visser’ gealarmeerd werden.

We spoedden ons naar de Oostereems en adviseerden de schipper van de ‘Emra’ ondertussen ergens een ondiepte op te zoeken.
Tegelijk met de reddingboot ‘Hans Dittmer’ arriveerden wij bij de ‘Emra’ en zetten snel onze pomp over om te starten met het wegpompen van het water. Het jacht maakte hard water maar het lukte ons gelukkig om de situatie onder controle te krijgen en zo te voorkomen dat het jacht zou zinken.
Het werd al snel duidelijk dat het jacht maar beter uit het water gehaald kon worden en toen de kraan in de ‘Marina hafen’ op Borkum beschikbaar bleek te zijn, namen we de ‘Emra’ mee naar Borkum. De ‘Hans Dittmer’ keerde terug naar Juist. Onderweg moesten we volop blijven pompen om het water voor te blijven.

Eenmaal op Borkum kon de ‘Emra’ meteen gelicht worden. Er bleek een scheur te zijn ontstaan tussen de romp en het roer waarlangs het water naar binnen kon lopen. Het jacht moesten we op Borkum achterlaten maar omdat de opvarenden niet op Borkum konden blijven, voeren zij met ons mee terug naar de Eemshaven. Hier werden ze eerst opgevangen op ons reddingstation om op verhaal te komen. Later op de avond zijn ze door onze helpers aan de wal uit Delfzijl met de auto naar Termunterzijl gebracht. Hier had het echtpaar hun auto staan en konden zo zelf hun weg naar huis vervolgen.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.