Skip to main content

Zeiljacht aan de grond in de Dollard

Datum: zaterdag 20 april 2019 | Sectie: Eemshaven

Actie 2/2019

Gistermiddag tijdens het afronden van de oefendag werden we tijdens het bunkeren van de Jan en Titia Visser gebeld door de Havendienst. Onderin de Dollard was het zeiljacht Schollevaer aan de grond geraakt. Een drietal tonnen lag niet meer op hun plek waardoor de onfortuinlijke schipper een bocht in de smalle geul had overgeslagen en aansluitend vast was komen te zitten.
Toen wij bij de Schollevaer aankwamen was het al hoogwater geweest en konden we op dat moment niets voor het jacht betekenen. Met de schipper aan boord ging het prima en dus spraken we met hem en het Kustwachtcentrum af dat we ’s nachts bij het volgend hoogwater terug zouden komen.

We vertrokken afgelopen nacht om 01.00 uur opnieuw met de Jan en Titia Visser vanuit de Eemshaven naar de Dollard. Eenmaal ter plaatse bij de Schollevaer bleek het jacht al achter haar anker te drijven. We begeleidden het jacht door de kronkelige geul van de Dollard en in de buurt van ton D5 gaf de schipper aan dat het hem nu wel weer zou lukken om op eigen kracht de haven van Termunterzijl aan te varen.

Na het opnemen van gegevens gingen we weer retour Eemshaven. Tegen 04.00 uur meldden we ons weer ‘terug op station’ bij het Kustwachtcentrum.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.