Wereldreis onderbroken door touw in de schroef

23 juli 2020

De dag begon vandaag wel heel erg vroeg voor ons! Om 04.11 uur werden we door onze pagers gewekt. Een Zweeds echtpaar was met hun zeiljacht bezig aan een reis om de wereld toen ze op de Noordzee, zo’n 7 mijl boven het Duitse Waddeneiland Borkum (nabij het Windpark) een touw in de schroef kreeg en hulp nodig had.

We voeren naar de opgegeven positie en maakten een sleepverbinding. Met het jacht achter de ‘Jan en Titia Visser’ aan voeren we terug naar de Eemshaven. Een lange reis van bijna 4.5 uur. Rond 09.30 uur meerden we het prachtige jacht af aan de dienstensteiger.

Het lukte een van onze opstappers niet veel later om een kluwen oude scheepslijnen en touwtjes los te krijgen van de schroef. Toen kort daarna de motor gestart werd, en deze weer liep zoals het zou moeten, was de opluchting bij het echtpaar groot.

De Zweedse zeilers toonden hun dankbaarheid voor alle hulp en waardering voor ons vrijwilligerswerk met een flinke donatie.
De KNRM redt en helpt kosteloos maar een donatie wordt uiteraard enorm gewaardeerd! Zo kunnen wij als vrijwilligersorganisatie ons werk blijven doen! 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar!

We namen afscheid van het echtpaar wat hun ‘reis om de wereld’ weer kon vervolgen! Een reis waarbij de Nederlandse ‘Eemshaven’ nu ook kan worden toegevoegd aan het lijstje met aangedane havens.