Skip to main content

Wereldreis onderbroken door touw in de schroef

Datum: donderdag 23 juli 2020 | Sectie: Eemshaven

De dag begon vandaag wel heel erg vroeg voor ons! Om 04.11 uur werden we door onze pagers gewekt. Een Zweeds echtpaar was met hun zeiljacht bezig aan een reis om de wereld toen ze op de Noordzee, zo’n 7 mijl boven het Duitse Waddeneiland Borkum (nabij het Windpark) een touw in de schroef kreeg en hulp nodig had.

We voeren naar de opgegeven positie en maakten een sleepverbinding. Met het jacht achter de ‘Jan en Titia Visser’ aan voeren we terug naar de Eemshaven. Een lange reis van bijna 4.5 uur. Rond 09.30 uur meerden we het prachtige jacht af aan de dienstensteiger.

Het lukte een van onze opstappers niet veel later om een kluwen oude scheepslijnen en touwtjes los te krijgen van de schroef. Toen kort daarna de motor gestart werd, en deze weer liep zoals het zou moeten, was de opluchting bij het echtpaar groot.

De Zweedse zeilers toonden hun dankbaarheid voor alle hulp en waardering voor ons vrijwilligerswerk met een flinke donatie.
De KNRM redt en helpt kosteloos maar een donatie wordt uiteraard enorm gewaardeerd! Zo kunnen wij als vrijwilligersorganisatie ons werk blijven doen! 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar!

We namen afscheid van het echtpaar wat hun ‘reis om de wereld’ weer kon vervolgen! Een reis waarbij de Nederlandse ‘Eemshaven’ nu ook kan worden toegevoegd aan het lijstje met aangedane havens.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.