Skip to main content

Viskotter met motorproblemen

Datum: maandag 13 mei 2019 | Sectie: Eemshaven

Viskotter met motorproblemen

Maandagochtend gingen de piepers over met daarop de vraag of de schipper contact op wilde nemen met het Kustwachtcentrum. Een viskotter had op het wad boven Noordpolderzijl motorproblemen gekregen. Omdat het afgaand water en er geen sprake van een noodsituatie was, besloten we niet meteen uit te varen maar te wachten op het volgende hoogwater.

Aan het einde van de middag vertrokken we richting Noordpolderzijl. Rond hoogwater hadden we een sleepverbinding gelegd en namen we de UQ6 ‘Dina’ mee naar de Eemshaven. Hier was een royale ligplaats voor de kotter vrijgehouden. Het afmeren werd bemoeilijkt omdat door de motorstoring de netten ook niet meer binnengehaald konden worden. Daarom kwamen onze Duitse collega’s van Borkum naar de Eemshaven om ons met de Glückauf te assisteren bij het afmeren van de kotter. Tegen half 9 lag de UQ6 ‘Dina’ voor de kant.

Na het schoonmaken en bunkeren van de ‘Jan en Titia Visser’ sloten we in ons bemanningsverblijf de hulpverlening af met de bemanning van de Alfried Krupp en Glückauf onder het genot van een kop koffie.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.