Skip to main content

Schipper zeiljacht onwel geworden

Datum: dinsdag 11 juni 2019 | Sectie: Eemshaven

Vanmiddag werden we om 14.13 uur gealarmeerd voor een jacht wat in de problemen was. Het zeiljacht Minou had in het Huibertgat roerschade opgelopen en was hierna op drift geraakt. In de Oude Westereems lukt het de bemanning om het jacht voor anker te leggen en de opgeroepen hulp af te wachten.

Wij waren snel ter plaatse en namen de Minou op sleep naar de Eemshaven. Het leek een snelle klus te worden maar eenmaal in de Eemshaven werd de schipper van het zeiljacht onwel. De man had hulp nodig en hierop werd snel actie ondernomen. Bij het Kustwachtcentrum werd er om een ambulance gevraagd.

In plaats van het zeiljacht af te meren aan de drijvende steiger voeren we door naar de reddingbootsteiger bij het reddingstation waar ook al heel snel een ambulance arriveerde. Na controle door het ambulancepersoneel werd besloten de man mee te nemen naar het ziekenhuis.

Enkele opstappers hielpen het achtergebleven bemanningslid met het in orde maken van het jacht. Het defecte roer werd gedemonteerd, gerepareerd en weer vakkundig teruggeplaatst. De Jan en Titia Visser werd ondertussen schoongeboend en gebunkerd. Weer klaar voor een volgende inzet. Het zeiljacht kreeg daarna een plekje aan de andere zijde van de reddingbootsteiger zodat de reddingboot weer vrij lag.

Aan het begin van de avond werd het achtergebleven bemanningslid van het zeiljacht opgehaald door familie.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.