Skip to main content

Reddingbootdag 2018; Een prachtige dag!

Datum: zaterdag 28 april 2018 | Sectie: Eemshaven

Wat hebben we een fantastische dag gehad!
Ruim 600 mensen hebben de Reddingbootdag in de Eemshaven bezocht en uit de vele enthousiaste reacties hebben we op kunnen maken dat men heeft genoten!

De vaartochtjes aan boord van de reddingboot Jan en Titia Visser waren erg in trek. Ook al moesten de bezoekers daarvoor een paar uur wachten voordat men aan de beurt was. Onze Duitse collega's van DGzRS Borkum en DGzRS Norderney waren met de 'Vormann Jantzen' en de 'Eugen' aanwezig. Bezoekers mochten ook aan boord van de 'Vormann Jantzen' kijken. Veel mensen maakten gebruik van deze gelegenheid. De 'Vormann Jantzen' gaf 's middags een spectaculaire reddingsdemonstratie in de haven, vlak voor ons reddingstation.
Twee politieagenten van het KLPD stonden klaar om iets over hun werk te vertellen. Zij hadden ondermeer een snelle politieboot op trailer meegenomen.

Accordeonisten Bram en Fokko en drummer Ite zorgden 's morgens voor vrolijke klanken in het stationsgebouw en 's middags verzorgde folk- en shantykoor Westerstörm meerdere optredens. Westerstörm was dit jaar voor de 25e keer aanwezig tijdens onze reddingbootdag en werden ter gelegenheid hiervan even in het zonnetje gezet door onze vrijwilligers.

Wij willen de politieagenten van het KLPD, de accordeonisten, de drummer, het folk- en shantykoor 'Westerstörm', de bemanning van de 'Vormann Jantzen' van DGzRS Borkum en de bemanning van de 'Eugen' van DGzRS Norderney heel hartelijk danken voor hun enthousiaste medewerking aan onze Reddingbootdag! Mede dankzij hen kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag!

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.