Jacht aan de grond in de Dollard

29 april 2018

Zoals het weekend voor de vrijwilligers van KNRM Eemshaven begon, zo eindige hij ook.
Na een lange en drukke zaterdag volgde een eveneens lange zondag. Om 14.45 uur werd de bemanning van reddingboot Jan en Titia Visser opnieuw gealarmeerd. Deze keer voor het jacht Hunter wat onderin de Dollard, vlak na de schutsluis van Nieuwe Statenzijl aan de grond gelopen was. De Dollard is een prachtig, ongerept natuurgebied met daar doorheen een smalle geul. Een moeilijk vaargebied waar je niet onvoorbereid naartoe moet gaan. De tweekoppige bemanning afkomstig uit Estonia (Estland) had zich hier enigszins op verkeken en raakte daardoor in de problemen.

Op het moment dat de bemanning van reddingboot Jan en Titia Visser gealarmeerd werd, was het afgaand water en eenmaal ter plaatse lag de Hunter al hoog en droog. De twee Esten werden van boord gehaald en mochten mee naar de Eemshaven waar ze werden opgevangen op ons reddingstation.
’s Avonds laat ging de Jan en Titia Visser terug naar de Hunter en wachtte daar tot er voldoende water was om het jachtje vlot te trekken. Nadat de Hunter weer los was, werd het naar het jachthaventje bij de schutsluis in Nieuwe Statenzijl gesleept en daar afgemeerd. De helpers aan de wal kregen een seintje om een taxi te bestellen voor de gasten op het reddingstation en niet lang daarna zijn zij naar hun jachtje gebracht. Na de overdracht van het jachtje kon de Jan en Titia Visser weer terug naar de Eemshaven. Rond half drie ’s nachts was zij weer terug op station en werd zij klaargemaakt voor een volgende inzet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij