Skip to main content

Motorjacht aan de grond in de Dollard

Datum: zondag 09 juni 2019 | Sectie: Eemshaven

Terwijl we nog bezig waren met de eerste actie van vandaag werden we opgeroepen door het Kustwachtcentrum. Onderin de Dollard, nabij Nieuwe Statenzijl was het motorjacht Nipa naast de geul geraakt en door de harde wind nog hoger op de plaat gezet. Of wij daar ook poolshoogte wilden gaan nemen.

Na het afronden van de actie met zeiljacht Enisa, gingen we even naar het reddingstation om de Jan en Titia Visser te bunkeren en om zelf even snel een kop koffie te drinken. Daarna vertrokken we naar de Dollard.

Eenmaal ter plaatse brachten twee bemanningsleden lopend een sleeplijn over naar het jacht. Toen er weer voldoende water onder de Nipa stond lukte het ons het jacht van de plaat af te trekken. We brachten het jacht met de driekoppige bemanning naar de sluis van Nieuwe Statenzijl. De Nipa bleek eerder motorpech te hebben gehad wat ervoor zorgde dat ze buiten de geul geraakt waren maar de storing was inmiddels verholpen dus kon men hun reis weer vervolgen.

Wij keerden terug naar de Eemshaven waar we de Jan en Titia Visser om 18.15 uur weer op haar ligplaats hadden liggen.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.