Skip to main content

Jacht urenlang vast op zandplaat in de Dollard

Datum: dinsdag 30 april 2019 | Sectie: Eemshaven

Gisteren, aan het einde van de ochtend werden we gealarmeerd; PRIO 2 ‘vaartuig aan de grond’. Het jacht Wolfo was onderweg van Delfzijl naar Nieuwe Statenzijl toen zij door ontbrekende tonnen de juiste weg door het smalle en kronkelige geultje mistten en bovenop een zandplaat vast kwamen te zitten.
Het was al afgaand water toen wij gealarmeerd werden en bij aankomst in de Dollard konden we vanwege de lage waterstand al niets meer voor het jacht betekenen. We zochten contact met de schipper van het jacht en beloofden bij het volgende hoogwater terug te komen.

’s Avonds gingen we ruim voor hoogwater opnieuw de Dollard in. We wachtten tot de Wolfo ging drijven en trokken haar van de plaat af naar het vaargeultje. Omdat het inmiddels donker was geworden besloten we het jacht naar Delfzijl te begeleiden. Hier hebben we haar aan de drijvende steiger afgemeerd en namen daar afscheid van een dankbare bemanning. Tegen 01.00 uur meldden we ons ‘terug op station’ en om 01.30 uur lag de ‘Jan en Titia Visser’ weer klaar voor een volgende inzet.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.