Skip to main content

Huiler trekt aandacht

Datum: dinsdag 14 juli 2015 | Sectie: Eemshaven

Jonge zeehond doet heel wat stof opwaaien

Vanavond werden we samen met het reddingstation Lauwersoog opgeroepen voor een vastgelopen charterschip, welke al sinds een dag vastlag ter hoogte van Noordpolderzijl. Eenmaal onderweg hebben we een huiler (jong zeehondje) gered die duidelijk geheel vermoeid en moederloos tegen een boei aan lag. Jonge zeehondjes die hun moeder kwijt zijn, doen dat vaker. Eenmaal aan boord was het zeehondje in goede armen en zal het later worden overgedragen aan professionele hulpverleners. Het chartership hebben we in samenwerking met onze collega's uit Lauwersoog met succes vlotgetrokken. Eenmaal terug op het station hebben we de zeehond, inmiddels voorzien van de naam Alexander (naam van de opstapper die het beestje gered heeft) overgedragen aan de zeehondencrèche. Deze actie heeft veel stof doen opwaaien in de pers. Kijk voor meer foto's en filmpjes dan ook op onze Facebookpagina: KNRMEemshaven en vergeet onze pagina niet te liken!

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.