Skip to main content

Een zoekactie met trieste afloop

Datum: vrijdag 06 april 2018 | Sectie: Eemshaven

Donderdagmiddag 5 april werden de vrijwilligers van KNRM Eemshaven tegen 16.00 uur gealarmeerd voor een vermist persoon. Onderweg naar de opgegeven positie kregen we te horen dat een binnenvaartschipper die onderweg was naar Delfzijl, geen contact meer kon krijgen met zijn vrouw aan boord en er sterke vermoedens waren dat zij overboord was gevallen. Een kilometer voordat ze het zeehavenkanaal bij Delfzijl binnen voeren had hij haar nog gezien en gesproken.

Eenmaal ter plaatse werd onze schipper door de Nederlandse Kustwacht gevraagd om als OSC (One-scene coördinator) te fungeren. De zoekactie werd opgeschaald en omliggende schepen werden verzocht in linie te gaan varen en uit te kijken naar de vermiste vrouw. Ook het Kustwachtvliegtuig en een helikopter van de Kustwacht zochten mee vanuit de lucht.
Rond 17.30 uur werd mevrouw gevonden en aan boord van de ‘Airset’ genomen. Nadat twee van onze opstappers waren overgezet op de ‘Airset’ voeren we samen met de ‘P44’ van KLPD naar de haven van Delfzijl.
Onderweg naar Delfzijl is er door de Kustwacht-heli een arts aan boord gezet. Hij heeft helaas moeten constateren dat mevrouw reeds was overleden.

Bemanning en vrijwilligers van KNRM Eemshaven wensen de nabestaanden heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.