Skip to main content

Al 23 jaar redder met hart en ziel

Datum: donderdag 26 april 2018 | Sectie: Eemshaven

Voor zijn inzet bij de KNRM in Eemshaven werd Wim Bosscher ter gelegenheid van Koningsdag 2018 koninklijk onderscheiden. Wim Bosscher werd in 1995 vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vanaf het moment dat er een nieuw reddingstation in Eemshaven werd opgericht. Hij doorliep de opleidingen tot redder en bleek zeer geschikt om de ploeg vrijwilligers te leiden. Vanaf 2001 werd Wim dan ook aangesteld als schipper van het reddingstation op de reddingboot Jan en Titia Visser.

Deze taak heeft hij tot eind 2010 met grote inzet vervuld. Ondertussen had Wim ook de rol van coördinator opleiden en oefenen op zich genomen en nam zitting in de plaatselijke commissie.

Hij bleef met raad en daad zijn opvolger terzijde staan en hield zijn kennis van het vaarwater op peil, wat erg nodig is in dit steeds veranderende vaargebied tussen de Eems en Schiermonnikoog.

In 2016 werd hij secretaris van het reddingstation en is hij hiermee sindsdien de administratieve spil van het reddingstation geworden. Wim zet zich al die jaren met hart en ziel in voor de KNRM Eemshaven en was ook betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe reddingboten van de KNRM.

Wim heeft deelgenomen aan 267 acties, waarbij 683 mensen en 12 dieren veilig aan wal werden geholpen.

Eén van de meest memorabele tochten maakte hij op 1 november 2006, toen in een orkaanachtige noordwesterstorm diverse platbodems op het wad in problemen kwamen. Door extreem hoog water raakten de schepen op drift en konden geen schuilplaats vinden. Met de reddingboot brachten Wim en zijn bemanning het zeilschip Najade en haar opvarenden in veiligheid.

Wim Bosscher werd mede onderscheiden voor zijn verdiensten bij Staatsbosbeheer en het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De meeste gedecoreerden worden Lid in de Orde van Oranje-Nassau, maar Wim Bosscher is vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Eemshaven

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.