Skip to main content

Vermist en op krib beland

Datum: zondag 13 november 2016 | Sectie: Dordrecht noord

Op de terugweg van een vistocht keeg een visser problemen met de aandrijving aan einde van de avond. Hij had zijn vriendin geinformeerd dat het wat later zou worden. Rond 01:30 begon ze zich toch ernstige zorgen te maken en alarmeerde ze de hulpdiensten.

Rijkswaterstaat start direct na alarm met zoeken met patrouillevaartuig RWS71 en vraagt de asstistentie van reddingboot KBW 1910 in de voor hun onbegaanbare delen van de Biesbosch te zoeken.

Na kort overleg gaan de vrijwilligers van de KNRM via de Amer en Spijkerboor naar de Aakvlaai.

Net voordat de reddingboot het Spijkerboor in zou varen ziet de bemanning een bootje tegen de krib liggen tussen de Amercentrale en Drimmelen. Het blijkt de vermiste visser te zijn.

Via Verkeerspost Dordrecht van Rijkswaterstaat wordt de heuglijke mededeling aan zijjn bezorgde vrouw gedaan. Het bootje werd naar de jachthaven van Drimmelen gesleept. Daar werd het stel weer met elkaar herenigd.

Gezien het tijdstip was iedereen blij met dit snelle resultaat.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.