Skip to main content

Zeiljacht in problemen in hoge zee

Datum: woensdag 19 oktober 2016 | Sectie: Den Helder

Vanmorgenvroeg even na 07:00 uur ging het alarm voor de Helderse opstappers. Er was een zeiljacht in de problemen een mijl of vijf ten westen van Petten. De sleepboot van de Kustwacht, de Guardian, was eveneens onderweg. Buiten stond een hoge zee tot zeker vijf meter en meer en een harde NW-wind.

Het bleek te gaan om een Bavaria 36 met zes Duitse opvarenden. Zij waren onderweg van de Engelse kust naar Texel. Waarschijnlijk waren ze én zeeziek én zwaar vermoeid en tevens door de hoge zee wat in paniek geraakt. Het zeiljacht liep voor de zee en wind weg met een snelheid van 7 knopen.

Toen de reddingboot Joke Dijkstra bij haar arriveerde lagen ze al bijna ter hoogte van Bergen aan Zee. Tevens was de reddingboot van IJmuiden, de Koos van Messel, gealarmeerd en arriveerde even later ook bij het jacht.

Door de wind en de hoge zee was het de beste optie naar IJmuiden te varen. De zee was namelijk zo hoog dat vanaf de Joke Dijkstra soms alleen de antennes van de Koos van Messel waren te zien.

Na enige tijd wist de Koos van Messel toch een opstapper over te zetten op het zeiljacht en zij voeren beiden naar de IJmuidense haven.

De Joke Dijkstra en ook de Guardian voeren hierop weer richting Den Helder. De Helderse opstappers waren rond 10:30 uur weer in de Helderse haven.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.