Skip to main content

Pools zeiljacht aan de grond

Datum: woensdag 05 oktober 2016 | Sectie: Den Helder

Een Pools zeiljacht was afgelopen nacht onderweg van IJmuiden naar Cuxhaven. Een van de drie opvarenden werd echter zeeziek. Hierop besloot men Den Helder aan te lopen, maar halverwege het Schulpengat begaf de motor het echter. Er stond een harde oostenwind en doordat er maar twee man beschikbaar waren was er niet genoeg tijd om het zeil te hijzen. Hierdoor verdaagde het schip op de banken van het Westgat.

Zodoende werden de Helderse opstappers om 05:40 uur uit hun bed getrommeld of beter gezegd gepiept. Reddingboot Joke Dijkstra was snel ter plaatse en een opstapper werd overgezet. Gelukkig lag het zeiljacht tegen de rand van de bank aan en was de vloed ook net doorgekomen. Hierdoor was het eenvoudig om het schip los te trekken. Dat werd wel omzichtig gedaan, want de zeilboot was geheel van hout.

Meteen na het loskomen checkte de Helderse opstapper aan boord van het jacht of er misschien lekkage was. Dat was gelukkig niet zo en vervolgens werd het jacht naar de Helderse haven gesleept.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.