Skip to main content

Overboord geslagen visserman gered

Datum: dinsdag 29 mei 2018 | Sectie: Den Helder

Om even na kwart over twee dinsdagochtend ging het alarm voor de Helderse opstappers. Prio 1 Man over boord en wel op 90 zeemijl (bijna 170 km) noordwest van Den Helder. Ook de reddingboot van Terschelling werd die richting op gederigeerd.

Een Wieringer visserman was overboord geslagen. Hij stond tijdens het vissen op wacht maar struikelde. Hij heeft zich nog een tijd aan een draad van het schip vast weten te houden, maar moest na verloop van tijd loslaten.

Hoewel een aantal vissersboten hem op korte afstand passeerden, werd hij niet gezien. Dat was wel logisch, want het zicht ter plaatse was niet meer dan 50 meter. Ondertussen had de bemanning van zijn schip hem gemist en gelijk groot alarm geslagen.

Een uur later hoorde een andere Wieringer vissersboot hem roepen en kon hij worden gered. Hij bleek onderkoeld te zijn maar wel aanspreekbaar. De man heeft daarbij alle geluk van de wereld gehad.

De reddingboot Joke Dijkstra bereikte na twee en een half uur varen de kotter en nam de man over. Door de aanwezige mist moest de helikopter noodgedwongen op een boorplatform wachten. De Joke Dijkstra is vervolgens richting Den Helder gevaren om zo snel mogelijk uit het mistgebied te komen. Toen dat gelukt was kon de helikopter boven de Joke Dijkstra komen om de man op te pikken en naar het ziekenhuis te brengen voor onderzoek.

Na een hele nacht varen waarbij zo'n 170 mijl werd afgelegd meerde de reddingboot Joke Dijkstra om kwart over acht 's morgens weer af in de Helderse haven. Het was een vermoeiende nacht, maar er was grote voldoening dat een visserman toch van de verdrinkingsdood was gered.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.