Skip to main content

Joke Dijkstra zoekt EPIRB

Datum: vrijdag 27 januari 2017 | Sectie: Den Helder

Vrijdagmiddag ging rond 15:00 uur het alarm af voor de Helderse reddingboot, Prio 3 EPIRB alert.

De snelle boten (Friscs) van de mariniers waren tijdens het oefenen in het Schulpengat een EPIRB verloren. Zij beschikken echter niet over apparatuur om het ding dan weer terug te vinden. Hiervoor wordt de reddingboot ingeschakeld. Het is zaak om de noodzender zo snel mogelijk op te pikken daar het automatisch, nadat het in het water is gevallen, een noodsein uitzendt dat door zowel de scheepvaart als de luchtvaart wordt ontvangen.

Zodra reddingboot Joke Dijkstra het Schulpengat invoer werd de EPIRB door de peiler aan boord opgepikt. Daarna was het nog even zoeken, maar al snel werd de oranje noodzender met flitslicht ontdekt en aan boord gehaald.

Vervolgens werd het apparaat met enige moeite uit elkaar gehaald. Je kan de noodzender namelijk niet uitzetten. Hiervoor moet je in het inwendige de verbinding tussen de printplaat en de accu verbreken.

De Joke Dijkstra is de afgelopen drie jaar al meerdere malen uitgevaren om een EPIRB van de mariniers te zoeken. Defensie is al lange tijd bezig om een oplossing te bedenken om te voorkomen dat de EPIRB door een schok of een grote golf van het dek van de Frisc spoelt.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.