Skip to main content

Auto in zee bij Huisduinen

Datum: vrijdag 13 januari 2017 | Sectie: Den Helder

Vrijdagmiddag 13 januari ging om 16:00 uur het alarm voor zowel de Helderse als de Callantsooger redders. "Voertuig te water" en even later "Zwemmer in problemen/vermist". Daar is het nu helemaal geen weer voor en de datum is ook een slecht voorteken. Beide stations spoedden zich dan ook richting Huisduinen.

Op de een of andere manier was een auto van de hoog gelegen parkeerplaats bij Fort Kijkduin de steile helling van de dijk afgereden en zo in zee terecht gekomen.

De reddingboot Koen Oberman kon echter al snel terugkeren, terwijl het kusthulpvoertuig van Callantsoog doorging en de andere hulpdiensten assisteerde op de Helderse dijk.

De reddingboot Joke Dijkstra slingerde heftig in de wilde zee. Er stond inmiddels een noordwestelijke wind, die al snel aanwakkerde tot een dikke windkracht 9. Dit in combinatie met een sterke vloedstroom zorgde voor een zeer wilde zee. Hierdoor moest de Joke voor haar eigen veiligheid zo’n 150m uit de kust blijven. Ondanks de afstand was de bemanning echter prima in staat om een coördinerende rol te vervullen te midden van de vele aanwezige hulpdiensten.

De politie had inmiddels een vrouw uit het water gehaald en zij werd met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Nadat de auto geborgen was, heeft de Joke Dijkstra samen met de reddingshelikopter het gebied voor de zekerheid afgezocht. Ondertussen zocht het kusthulpvoertuig van Callantsoog langs de dijk. Naast onderdelen van de te water geraakte auto, werd niets aangetroffen. De actie werd rond 18:00 uur gestaakt.

Even later kwam bericht van de politie dat de vrouw helaas was overleden.

Den Helder

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.