Skip to main content

Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen komt het resultaat van hun schenking bekijken

Datum: vrijdag 15 mei 2015 | Sectie: Cadzand

We hadden als een van de eerste stations de financiering rond, maar konden het resultaat als één van de laatste stations aan de schenkers laten zien.
Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen komt hun schenking bekijken.

Op 9 juli 2011 had Lionsclub West Zeeuwsch Vlaanderen het Strandjutter feest georganiseerd. Door de ''verkoop'' van tafels werd er fondswerving gedaan voor 2 goede doelen. Het eerste doel was nieuwe pakken voor KNRM Cadzand en het tweede doel was stichting de Zonnebloem. De gasten die een tafel gekocht hadden konden een rondje meevaren met de Winifred Lucy Verkade-Clark of met de Valentijn die toen ook in Cadzand was. De opbrengst voor de KNRM was 15.000 euro.

Op dat moment moest de aanbesteding en de keuze voor een nieuw pak nog beginnen. Nadat de keuze gemaakt was, is begonnen met de uitrol van de nieuwe pakken vanuit het hoofdkantoor in IJmuiden en dan als een olievlek naar het noorden en zuiden. Dit betekende voor Cadzand dat we als één van de laatste stations aan de beurt zijn voor de nieuwe pakken. De nieuwe pakken zijn op maat gemaakt. Lengte, schoenmaat, nek en polsseal zijn aangepast. Halverwege de uitrol heeft de fabriek waar de pakken gemaakt worden (in zuidwest Engeland) te maken met wateroverlast waardoor de uitrol vertraagd is.

Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver dat de schenkers konden zien wat er met hun geld gekocht is. De voorzitter was de gelukkige die mocht ervaren hoe het is om met zo'n nieuw pak in het water te liggen!!

Cadzand

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.