Zwemmer ver uit de kust bij Breskens

Zwemmer ver uit de kust bij Breskens

2 juni 2021

Woendagavond zijn reddingboten Zeemanshoop en Leng uitgevaren voor een zwemmer die ver uit de kust aan het zwemmen was. De zwemmer heeft zelf de wal bereikt.

Woensdagavond wordt de schipper van reddingboot Zeemanshoop gebelt door iemand van op het strand dat er een zwemmer erg ver uit de kust zwemt en mogelijk in problemen zou zijn.Hierop wordt er via de Nederlandse Kustwacht alarm gemaakt voor de reddingboot bemanning.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Kort na alarm varen beide reddingboten uit. 

Ter plaatse gekomen wordt er onmiddellijk begonnen met zoekslagen maken. Na korte tijd arriveert er ook een helikopter die gealarmeerd is. De bemanning van de reddingboot ziet iemand uit het water de wal op lopen. Deze persoon wordt aangesproken door de politie via hun wordt bevestigd dat het om deze persoon gaat en daarop gaan alle eenheden retour station.

Tijdstip alarm: 18:37 uur
Wind: Noord-Oost 2 bft.
Zicht: Goed

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij