Skip to main content

Motorjacht gestrand nabij Hoofdplaat

Datum: zondag 06 juni 2021 | Sectie: Breskens

Zondagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een motorjacht dat gestrand is. Ter plaatse blijkt dat de reddingboot niets meer kan doen dan het anker uitzetten voor de bemanning van het jacht. De bemanning van het jacht zal wachten op het volgende hoog water.

Zondagmiddag zijn 2 opvarenden van een motor jacht onderweg van Dordrecht naar Breskens. Als ze bijna in Breskens zijn gaat het bij Hoofdplaat mis en lopen ze aan de grond. Omdat alle twee de opvarenden ernstig geschrokken zijn versturen ze een distress signaal. Hierop alarmeert de Nederlandse Kustwacht de Breskense reddingbootbemanning. 

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en zet koers richting de opgegeven positie. 

Als de reddingboot ter plaatse komt is het politie vaartuig P41 reeds ter plaatse bij het motor jacht. Het jacht ligt al hoog en droog op een zandbank. Er wordt een opstapper van de reddingboot en een politieagent vanaf de reddingboot op de zandbank gezet en gaan te voet naar het jacht. Ze zetten een anker uit en na controle of er schade is waardoor het jacht water kan gaan maken, wordt er afgesproken dat de bemanning van het motorjacht op hoog water wacht. Hierop wordt de bemanning van de reddingboot bedankt en gaat retour station.

Tijdstip alarm: 15:33 uur
Wind: Noord 3 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.