Skip to main content

Zwemmer in problemen bij Zoutelande

Datum: vrijdag 03 juli 2015 | Sectie: Breskens

De reddingboten van Westkapelle en Breskens zijn vrijdagmiddag uitgevaren voor een zwemmer die mogelijk in problemen was. Na twee uur zoeken was de zwemmer nog niet aangetroffen en werd de actie afgeblazen.

Een vrouw op het strand van Zoutelande ziet een man de zee inzwemmen. Een ogenblik later is ze de man uit het ook verloren en kan ze hem nergens meer bekennen. Ze besluit de hulpdiensten te alarmeren.

Iets na vier uur in de middag worden de strandwacht van Zoutelande en de reddingboten van Westkapelle en Breskens gealarmeerd. Even later ook de NHV helikopter.

Eenmaal ter plaatse wordt er een zoekactie opgezet naar de zwemmer. Ook de strandwacht van Dishoek sluit zich aan bij de zoekende eenheden.

Intensief wordt alles langs de kust afgezocht, maar de zwemmer wordt niet aangetroffen. Tevens is er op het strand niemand als vermist opgegeven.

Na twee uur zoeken wordt in overleg met de Nederlandse Kustwacht de zoekactie gestaakt en keren alle eenheden retour station.

Tijdstip alarm: 16:09 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto: NVH

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.