Skip to main content

Motorvlet in problemen

Datum: donderdag 02 juli 2015 | Sectie: Breskens

Een motorvlet kreeg deze donderdagochtend te kampen met motorstoring en dreef midden op de Westerschelde. Reddingboot Zeemanshoop kon het vlet uit haar benarde positie weghalen.

Een man is met zijn motorvlet onderweg van Terneuzen naar Vlissingen en krijgt midden op de Westerschelde motorstoring. Hierdoor drijft hij tussen Breskens en Vlissingen middenin de vaargeul.

Door de Nederlandse Kustwacht wordt de reddingboot van Breskens gealarmeerd. Deze is een klein kwartier na alarmering ter plaatse en maakt een sleepverbinding met het motorvlet.

Het motorvlet wordt op sleeptouw genomen richting de Buitenhaven van Vlissingen, waar het vlet even later veilig wordt afgemeerd aan de Posseidonsteiger.

De schipper van het vlet is zeer dankbaar en beloofd dan ook om donateur te worden. Na het opnemen van de gegevens neemt de reddingbootbemanning afscheid en gaat retour station.

Tijdstip alarm: 10:13 uur
Wind: West 3 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.