Skip to main content

Zonder schroef kom je niet ver

Datum: zaterdag 21 mei 2016 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagochtend uitgevaren ter assistentie van een zeiljacht. Het zeiljacht lag zonder voortstuwing buiten de haven en is door de reddingboot veilig binnen gebracht.

Drie mannen willen met hun zeiljacht vandaag overvaren van Breskens naar het Veerse Meer. Echter, net buiten de haven van Breskens gaat het al mis. Terwijl de motor gewoon functioneert, valt toch alle voorstuwing weg.

Door het inkomende tij verdaagt het jacht snel richting de Plaat van Breskens. De mannen gooien snel hun anker uit en roepen hulp in.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en naar het jacht en neemt het ter plaatse gelijk langszij. Als het anker gelicht is, wordt het jacht terug meegenomen de haven in en veilig afgemeerd bij een jachtwerf.

Als even later het jacht uit het water gelicht wordt door de kraan van de jachtwerf, wordt gelijk duidelijk wat er aan de hand is. Het zeiljacht is haar schroef verloren.

De jachtwerf kan dit euvel snel repareren, waardoor het jacht weer snel in het water ligt. Met een nieuwe schroef...

Tijdstip alarm: 10:47 uur
Wind: Zuid 4 Bft.
Zicht: Goed

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.