Skip to main content

Zoekactie naar vermist persoon

Datum: dinsdag 27 april 2021 | Sectie: Breskens

Gisteravond om 18.05 uur werd onze bemanning met prio 1 opgepiept om na contact met het Kustwachtcentrum zo snel mogelijk richting Vlissingen te varen vanwege een vermist persoon, die mogelijk te water geraakt zou kunnen zijn.

 

Reddingboot Zeemanshoop maakte hierop zoekslagen vanaf de buitenhaven richting de Sloehaven; bij de zoekactie sloten tevens het vaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat, de politieboot P41 en het Douanevaartuig Mantelmeeuw aan. Vanaf de kant werd door de politie gezocht en later is ook eén reddingshelikopter van de Kustwacht aan het zoeken. Om het zoekgebied uit te breiden werd ook KNRM reddingboot Uly vanuit Westkapelle gealarmeerd.

 

De persoon werd uiteindelijk in goede gezondheid teruggevonden bij Ritthem, waarna de zoekactie na 1,5 uur werd stopgezet en alle eenheden retour thuishaven konden.


Tijdstip alarm: 18:05 uur
Wind: Noord-Oost 5 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.