Surfer vermist op de Westerschelde

30 maart 2021

Dinsdagmiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een vermiste surfer. Na een grote zoekactie waar verschillende schepen, een vliegtuig en helikopter van de kustwacht, politie en ambulance aan deel genomen hebben is de zoekactie gestopt zonder iemand te hebben aangetroffen.

Dinsdagmiddag ziet iemand op het strand een surfer die niet meer recht op zijn board kan komen. Na enkele minuten besluit hij 112 te contacteren. In de meldkamer wordt besloten om reddingboot Zeemanshoop te alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart kort na alarm uit en zet koers richting de positie waar de surfer het laatste gezien is.

Ter plaatse wordt niemand aangetroffen. Loodsboot Raan en Rijkswaterstaatvaartuig RWS 78 voegen zich bij de reddingboot. Omdat de melder de surfer uit het oog verloren is wordt er groot opgeschaald, reddingboot Winifred van station Cadzand, het kustwacht vliegtuig en een helikopter worden gealarmeerd. Tevens wordt er op de wal door verschillende eenheden van de politie gezocht en een ambulance stand-by in Breskens gezet.

Alle schepen worden opgelijnd en er worden verschillende zoekslagen gemaakt door het gehele gebied. Tijdens het zoeken voegt politie vaartuig P179 zichzelf bij de zoekactie, zo ook de Multraship rescue 2 en de RWS 79. 

Als na bijna 2 uur zoeken niets wordt aangetroffen besluit de kustwacht de zoekactie te beëindigen zonder resultaat.

Tijd: 15.32 uur
Wind: West Noord West 3 Bft.
Zicht: Goed