Zeiltocht voortijdig afgebroken door schroefas probleem

Zeiltocht voortijdig afgebroken door schroefas probleem

12 juli 2021

Maandagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met schroefas problemen. Het zeiljacht is naar de haven van Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

Maandagochtend zijn 5 zeilers onderweg naar Cherbourg na een tussenstop in vlissingen gaan ze verder onderweg, als ze er op de westerschelde achterkomen dat ze een probleem hebben met hun schroefas waardoor ze geen voortstuwing hebben. Ze nemen contact op met het KNRM Helpt Assistentie Centrum de de reddingboot van Breskens alarmeert.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Kort na alarm vaart de reddingboot uit. Door de minimale wind en sterke stroming op de westerschelde ligt het zeiljacht een stuk verder weg dan de opgegeven positie. 

Eenmaal ter plaatse stapt een opstapper over en wordt er een sleepverbinding gemaakt. Er wordt koers gezet richting Breskens, daar aangekomen wordt het zeiljacht afgemeerd bij een jachtwerf voor reparatie en de reddingboot bemanning wordt hartelijk bedankt.

Tijdstip alarm: 08:07 uur
Wind: Oost 3 bft.
Zicht: Goed 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij