Medische evacuatie op Westerschelde

19 juli 2021

Maandag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een persoon die medische assistentie nodig had. De persoon is van de tanker af gehaald en naar de Poseidonsteiger in Vlissingen gebracht waar hij overgedragen is aan een gereed staande ambulance.

Maandagochtend is een tanker onderweg naar Antwerpen als er een persoon onwel wordt. De bemanning zoekt contact met de Nederlandse kustwacht die de Radio Medische Dienst en de bemannning van reddingboot Zeemanshoop alarmeert. 

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en zet koers naar het schip.

Ter plaatse worden er 2 opstappers overgezet. De opstappers gaan naar de brug waar de persoon zich bevind, er wordt besloten de persoon lopend van boord te laten gaan.

De redddingboot gaat weer langszij bij de tanker en de persoon wordt samen met de bemanningsleden van de reddingboot terug aanboord van de reddingboot genomen. Als iedereen veilig aanboord bij de reddingboot is wordt koers richting de buitenhaven van Vlissingen gezet waar een ambulance klaar staat om de zich over de patient ontfermt en mee naar een ziekenhuis zal nemen. 

Tijdstip alarm: 08:26 uur
Wind: Oost 2 bft.
Zicht: Goed