Skip to main content

Zeiljacht op Plaat van Breskens

Datum: vrijdag 24 augustus 2018 | Sectie: Breskens

Reddingboot Zeemanshoop is vrijdagochtend uitgerukt voor een vastgelopen zeiljacht op de Plaat van Breskens. Het zeiljacht is door een berger losgetrokken en vervolgens veilig naar de jachtwerf begeleid.

Twee zeilers vertrekken met hun zeiljacht uit de haven van Breskens en zetten koers naar Vlissingen. Net buiten de haven nemen ze een iets te oostelijke koers waardoor ze vastlopen op de Plaat van Breskens. Door de wind en het tij verdagen ze verder op de plaat, waardoor ze zo snel mogelijk hulp inroepen.

De reddingbootschipper hoort de oproep naar de verkeerscentrale en laat via de Nederlandse Kustwacht de reddingbootbemanning alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit. Tevens gaat ook de Multraship Rescue 2 van bergingsbedrijf Multraship ter plaatse.

De rib van de berger kan een sleepverbinding maken met het jacht. Reddingboot Zeemanshoop blijft standby voor assistentie.

Wanneer het jacht veilig in dieper water is getrokken, gaat het onder begeleiding van de hulpdiensten naar de kraan van de jachtwerf. Hier wordt het jacht uit het water gehaald om de schade te bekijken. De kiel blijkt beschadigd en zal op de werf gerepareerd moeten worden.

Tijdsip alarm: 10:57 uur
Wind: West 4 Bft.
Zicht: Goed (19 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.