HOME

Zeiljacht op Plaat van Breskens

24-08-2018 breskens

Reddingboot Zeemanshoop is vrijdagochtend uitgerukt voor een vastgelopen zeiljacht op de Plaat van Breskens. Het zeiljacht is door een berger losgetrokken en vervolgens veilig naar de jachtwerf begeleid.

Twee zeilers vertrekken met hun zeiljacht uit de haven van Breskens en zetten koers naar Vlissingen. Net buiten de haven nemen ze een iets te oostelijke koers waardoor ze vastlopen op de Plaat van Breskens. Door de wind en het tij verdagen ze verder op de plaat, waardoor ze zo snel mogelijk hulp inroepen.

De reddingbootschipper hoort de oproep naar de verkeerscentrale en laat via de Nederlandse Kustwacht de reddingbootbemanning alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit. Tevens gaat ook de Multraship Rescue 2 van bergingsbedrijf Multraship ter plaatse.

De rib van de berger kan een sleepverbinding maken met het jacht. Reddingboot Zeemanshoop blijft standby voor assistentie.

Wanneer het jacht veilig in dieper water is getrokken, gaat het onder begeleiding van de hulpdiensten naar de kraan van de jachtwerf. Hier wordt het jacht uit het water gehaald om de schade te bekijken. De kiel blijkt beschadigd en zal op de werf gerepareerd moeten worden.

Tijdsip alarm:  10:57 uur
Wind:  West 4 Bft.
Zicht:  Goed (19 NM)

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht