HOME

Vrouw en kind uit benarde positie gered bij Vlissingen

25-08-2018 breskens

Een Duitse vrouw en haar kind raakten zaterdagmiddag ingesloten door het opkomende water nabij de Vlissingse Oranjemolen. Door snel handelen van de Vliissingse Strandwacht en de KNRM reddingboot van Breskens konden ze in veiligheid gebracht worden.

Rond 13.00 uur ontvangt de Vlissingse strandwacht een melding dat er mensen ingesloten zijn op het strandje bij de Oranjemolen. De strandwacht laat direct de reddingboot van Breskens alarmeren en gaat zelf ter plaatse met de auto.

Door langs het gladde gedeelte van de muur te waden kan een lid van de strandwacht de Duitse vrouw en haar kind bereiken. Hij kan haar gerust stellen en melden dat er hulp onderweg is.

De redders van Breskens staan net gereed om de beginnen met de zaterdagmiddagoefening als het alarm binnen komt. Ze zijn dan ook binnen enkele minuten onderweg met reddingboot Zeemanshoop.

Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers via de drenkelingenklep op het strandje gezet. De vrouw, kind en de strandwacht worden snel aan boord genomen.

De reddingboot zet vervolgens koers naar de Koopmanshaven in Vlissingen. Nadat de vrouw en haar zoon even op adem zijn gekomen in het stuurhuis van de reddingboot gaan ze veilig van boord om hun toeritisch uitje in Vlissingen voort te zetten.

Tijdstip alarm:  13:06 uur
Wind:  Noord-West 5 Bft.
Zicht:  Goed (20 NM)

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht