Skip to main content

Vrouw en kind uit benarde positie gered bij Vlissingen

Datum: zaterdag 25 augustus 2018 | Sectie: Breskens

Een Duitse vrouw en haar kind raakten zaterdagmiddag ingesloten door het opkomende water nabij de Vlissingse Oranjemolen. Door snel handelen van de Vliissingse Strandwacht en de KNRM reddingboot van Breskens konden ze in veiligheid gebracht worden.

Rond 13.00 uur ontvangt de Vlissingse strandwacht een melding dat er mensen ingesloten zijn op het strandje bij de Oranjemolen. De strandwacht laat direct de reddingboot van Breskens alarmeren en gaat zelf ter plaatse met de auto.

Door langs het gladde gedeelte van de muur te waden kan een lid van de strandwacht de Duitse vrouw en haar kind bereiken. Hij kan haar gerust stellen en melden dat er hulp onderweg is.

De redders van Breskens staan net gereed om de beginnen met de zaterdagmiddagoefening als het alarm binnen komt. Ze zijn dan ook binnen enkele minuten onderweg met reddingboot Zeemanshoop.

Eenmaal ter plaatse worden twee opstappers via de drenkelingenklep op het strandje gezet. De vrouw, kind en de strandwacht worden snel aan boord genomen.

De reddingboot zet vervolgens koers naar de Koopmanshaven in Vlissingen. Nadat de vrouw en haar zoon even op adem zijn gekomen in het stuurhuis van de reddingboot gaan ze veilig van boord om hun toeritisch uitje in Vlissingen voort te zetten.

Tijdstip alarm: 13:06 uur
Wind: Noord-West 5 Bft.
Zicht: Goed (20 NM)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.