Skip to main content

Zeiljacht met roer problemen in vaarwater

Datum: donderdag 20 juni 2019 | Sectie: Breskens

Donderdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgerukt voor een zeiljacht met roer en motor problemen. Het zeiljacht is naar de haven van Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

2 zeilers zijn vanaf Vlissingen vertrokken voor een mooie zeiltocht op de Westerschelde. In het vaarwater Schaar van spijker gaat door nog onbekende reden het roer kapot als ze de motor bij willen zetten blijkt ook deze niet te werken. Ze roepen hulp en daarop word de bemanning van reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd.

Kort na dat de piepers zijn gegaan verlaat reddingboot Zeemanshoop de haven van Breskens en zet koers richting het zeiljacht.

Ter plaatse gaat wordt er een opstapper overgezet en de sleepverbinding gemaakt. Ook wordt er een stopzak achter het zeiljacht gehangen om er voor te zorgen dat het stabiel achter de reddingboot blijft liggen. Aangekomen in Breskens wordt het jacht bij een jachtwerf afgemeerd.

Tijdstip alarm: 19:11 uur
Wind: West 6 Bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.