Skip to main content

Motorjacht aan de grond

Datum: donderdag 18 juli 2019 | Sectie: Breskens

Woensdagavond en donderdagochtend is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een motorjacht dat aan de grond met motor problemen. Het motorjacht is bij hoogwater naar Breskens gesleept en afgemeerd bij een jachtwerf.

Een motorjacht is bezig met een tocht op de Westerschelde als ze in het vaarwater langs hoofdplaat kort langs de zandbank gaan. Ter hoogte waar het vaarwater in een bocht gaat loopt het jacht aan de grond. De bemanning van het motorjacht besluit om contact op te nemen met de dienst doende schipper van reddingboot Zeemanshoop. Waarop deze via de

Nederlandse kustwacht alarm laat maken voor de reddingboot bemanning.

Kort daarop gaan de piepers van de reddingboot bemanning. Na vertrek van reddingboot Zeemanshoop zetten zij gelijk koers richting de positie van het jacht waar ze snel ter plaatse zijn. Er is op dit moment al te weinig water om het jacht veilig los te trekken dus wordt in overleg met de bemanning van het jacht afgesproken dat zij wachten op hoog water.

Rond 01:00 uur is het water zo hoog dat het jacht bijna loskomt de bemanning maakt zich gereed om weer terug naar de thuishaven Breskens te gaan. Op het moment dat het jacht weer drijft en zij terug koers zetten richting Breskens wordt vermoedelijk nog een uitlopende zand rug geraakt en op dat moment geven het roer en de motor de geest. Dit keer wordt er contact met de verkeerscentrale Vlissingen gezocht die op hun beurt via de kustwacht de bemanning van de reddingboot weer alarmeert.

Ter plaatse wordt ligt het jacht bijna op de kant dus er wordt een sleepverbinding gemaakt en de motorboot wordt naar dieper water gesleept. Na een korte sleep wordt de donateur afgemeerd bij een jachtwerf voor reparatie en kan iedereen van zijn nachtrust genieten.

Tijdstip alarm: 20:11 en 01:24 uur
Wind: Noord-Oost 3 Bft.
Zicht: Goed (21 NM) (later donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.