Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen

Datum: zaterdag 07 augustus 2021 | Sectie: Breskens

Gistermiddag is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen nabij de Buitenhaven van Vlissingen. Het zeiljacht had assistentie nodig om te kunnen afmeren, aangezien zij de motor niet meer gestart kregen. Nadat het jacht op eigen kracht de Buitenhaven binnen is gezeild neemt de Zeemanshoop het jacht langszij om haar veilig af te meren aan de Poseidonsteiger.


Vrijdagmiddag het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC) contact op met de dienstdoende schipper. Een zeiljacht krijgt de motor niet gestart en heeft assistentie nodig om af te meren. In overleg met het KAC wordt de bemanning gealarmeerd, waarna reddingboot Zeemanshoop koers zet naar het zeiljacht dat zich nabij de Buitenhaven van Vlissingen bevind. Ter plaatse vragen we het zeiljacht met behulp van de krachtige wind de Buitenhaven binnen te zeilen. In de haven nemen we het jacht langszij om het daarna veilig af te meren aan de Poseidonsteiger. De Zeemanshoop vaart daarna retour richting Breskens.


Tijdstip alarm: 15.55 uur
Wind: Zuid-West 6 bft.
Zicht: Goed

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.