Skip to main content

Zeiljacht in problemen voor Breskens

Datum: zondag 18 september 2016 | Sectie: Breskens

Een zeiljacht is zondagavond in de problemen gekomen voor de haven van Breskens. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en kon het jacht veilig binnen brengen.

Twee zeilers zijn met hun zeiljacht onderweg vanuit het Belgische Nieuwpoort. Het jacht moet overgevaren worden naar de Goese Sas. Vandaag staat de eerste etappe naar Breskens op het programma.

Bij de Breskense veerhaven zetten ze de motor bij om veilig de haven binnen te komen. Echter, na een klein moment komt er rook uit de motor en stopt deze ermee. Vanwege de sterke tijstroom en onbekendheid met de Breskense havenmonding besluiten ze om hulp in te roepen.

Reddingboot Zeemanshoop is snel onderweg en binnen 15 minuten na alarmering ter plaatse. Kort voor de haven wordt het jacht langszij genomen en meegenomen naar het KNRM ponton. Vanaf daar kan het jacht even later veilig afgemeerd worden aan de steigers van een jachtwerf.

De zeilers zijn zeer dankbaar en beloven donateur van de KNRM te worden.

Tijdstip alarm: 20:37 uur
Wind: Noord 3 Bft.
Zicht: Goed (donker)

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.