Skip to main content

Zeiljacht in problemen tijdens ANWB flottielje

Datum: zondag 03 mei 2015 | Sectie: Breskens

Een deelnemer aan de Waterkampioen flottielje naar Londen kwam zondagmiddag in problemen onder de Walcherse kust. Reddingboot Zeemanshoop voer uit en bracht het jacht veilig naar Breskens.

Een groep zeiljachten, welke deelnemen aan de Waterkampioen flottielje Londen, varen vandaag de eerste etappe van Scheveningen naar Breskens. Eén van de jachten wil onder de Walcherse kust de motor starten om dadelijk veilig het hoofdvaarwater te kruisen en Breskens binnen te lopen. Echter, deze weigert dienst.

De drie zeilers roepen hulp in via de Nederlandse Kustwacht. Deze alarmeert de reddingbootbemanning van Breskens.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit naar het Oostgat en is na een klein kwartier ter plaatse. Afgesproken wordt dat het zeiljacht zal doorzeilen en dat de reddingboot standby blijft.

Eenmaal bij Vlissingen moet het jacht de oversteek van het hoofdvaarwater maken richting Breskens. Hierbij moet het jacht recht tegen de wind in.

Met inkomende zeevaart lijkt ons niet verstandig om het jacht het vaarwater over te laten laveren. In samenspraak met de zeilers besluiten we om het jacht verder naar Breskens te slepen.

Twee opstappers worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Vervolgens nemen we het jacht op sleeptouw en kunnen haar even later veilig afmeren in jachthaven bij de andere deelnemers aan de Londen reis.

Tijdstip alarm: 14:50 uur
Wind: Zuid-West 5 Bft.
Zicht: Goed (in buien matig tot slecht)

Foto’s: KNRM Breskens

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.